Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öregdiákot is köszöntöttek

Öregdiákot is köszöntöttek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában is becsengettek, ahol idén több mint négyszáz diák kezdte meg tanulmányait. A hagyományos évnyitó helyett, itt az intézmény negyedikesei fogadták az első osztályosokat, valamint egy öregdiák köszöntésére is sor került.

Több, mint négyszáz gyermek számára kezdődött meg a tanév a II. Rákóczi Ferenc katolikus általános iskolában is, ahol 60 elsőosztályos tanuló kezdi az évet. A közoktatásban több új irányelv mentén kezdődik a tanítás, az egyik az, hogy alsó tagozatban a negyvenöt perces órákon a konkrét oktatást 30 percben maximálják. Ebben az iskolában viszont már évek óta így tanítanak a pedagógusok.

– Itt azért a srácoknál nem lehet arra számítani, hogy képesek legyenek 45 percet végigülni, figyelni, még akkor sem, ha interaktívan dolgoznak velük, úgyhogy eddig is körülbelül 30-35 perc volt, ami tényleg olyan volt, hogy akár közös foglalkozásokkal, de tanításnak lehet nevezni. Az összes többi az játékos foglalkozás, vagy akár relax, vagy akár meseolvasás, közben alvás – sorolta Kurucsai József igazgató.

Hagyományos évnyitó az iskolában nem volt, helyette az első osztályosokat köszöntötték a negyedik évfolyamosak.

Az iskolakezdés alkalmából nem csak a gyerekeket, hanem Kálmán Imrénét is köszöntötték, aki hetvenöt éve járt az akkor még polgári leányiskolaként működő intézménybe.

A megnyitó után a gyerekek már a tantermekben készültek a tanításra, és már az elsősök is tudták, hogy mi vár rájuk az év során.

A tanévkezdés után az első nagy feladat az oktatási intézmények számára az ingyenes tankönyvek biztosítása lesz.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor