Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megyei rendőrök is sérültek a hétfői összecsapásokban

Megyei rendőrök is sérültek a hétfői összecsapásokban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Heves megyei rendőröket is ápolnak a kórházakban a hétfő esti budapesti zavargások után, egyikük szúrt sebet kapott, másikuknak fejsérülése van.  Megyénkben azonban tegnap nem történtek rendkívüli események, ám a rendőrség fokozottan ügyeli a közrendet.

Az 1956-os forradalom rendbontásokba fulladt ötvenedik évfordulóján kitört utcai harcok során a rendőrök és a tüntetők soraiból egyaránt többen súlyosan megsérültek. Gergényi Péter budapesti (országos) rendőrfőkapitány ma 10 sérült rendőrröl tudott hivatalosan, ám ez a szám nem tekinthető véglegesnek. A Budapesten szolgálatot teljesítő rendőrök között Heves megyei erősítés is dolgozott. A megyeiek közül ketten sérültek meg komolyabban, egyiküket fejsérülés érte, a másikukat megszúrták, és több rendőr szenvedett kisebb karcolásokat.

A randalírozó néhány száz fő az este folyamán több helyszínen összekeveredett a békés megemlékezőkkel, és a hazafelé tartó emberekkel is. A rendőrök mindenkit csak hosszas ellenőrzés után engedtek útjára, azokat is, akik csak véletlenül keveredtek a kordonok közé – számolt be az egyik szemtanú, Gyurkó Szabolcs. A tömeg egészen addig békés volt, amíg a rendőrök nem kezdték el feloszlatni a törő-zúzó, de kisebbségben lévő garázdák miatt, bár igaz, hogy elfoglaltak egy T34-es tankot, és épült néhány barikád is – tette hozzá a gyöngyösi Mészáros Domonkos, aki egyébként 36. napja minden este ott volt a tüntetők soraiban.

Heves megyében hétfőn nem voltak hasonló események. A rendőrség a keddi napra sem tud bejelentett tüntetésekről, de fokozottan figyelnek a közbiztonságra.
Kedd délig országosan 131 személyt állítottak elő jogellenes cselekmények miatt, szintén 130 körüli a sebesültek száma.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2006-10-25 )

Tovább az archívumra