Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hagyományőrző húsvéti rendezvények mellett sokan a tűzgyújtási tilalom ellenére is a Mátrában töltötték az ünnepeket nyársalással és bográcsozással

A hagyományőrző húsvéti rendezvények mellett sokan a tűzgyújtási tilalom ellenére is a Mátrában töltötték az ünnepeket nyársalással és bográcsozással

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Leginkább ez az az ünnep ami az idők folyamán átalakult, a régi szokásokat már csak a falvakban tartják és csak ott ismerik.

Elveszőben vannak a régi húsvéti szokások, már a locsolkodás sem a régi. Nagyon kevesen vannak, akik népviseletbe öltözve a hagyományokat ápolva ünnepelnek. Éppen ezért számos a húsvéthoz kötődő programmal várták az érdeklődőket országszerte a szervezők. Nagyrédén a helyi Hagyományőrző Egyesület gondoskodott a szokások felelevenítéséről.

A település számára is fontos a hagyományok ápolása- tette hozzá a szervező.

A tűzgyújtási tilalom ellenére az ünnepek alatt akadtak olyanok is, akik a hagyományőrzés helyett a jól bevált kirándulást, vagy a bográcsozást választották a Mátrában. Húsvét vasárnapján pedig a gyöngyösi Orczy- kertet is megnyitották a nagyközönség előtt. Így akik a városban maradtak azok is élvezhették a természetet.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-04-14 )

Tovább az archívumra