Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A HospInvest elnöke nem tart attól, hogy a gyöngyösi önkormányzat szerződést bontana cégével az átmeneti nehézségek miatt

A HospInvest elnöke nem tart attól, hogy a gyöngyösi önkormányzat szerződést bontana cégével az átmeneti nehézségek miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kollányi Gábor szerint az önkormányzati üzemeltetés esetében is pótolni kell majd a kieső bevételeket, s a források biztosítása ugyanúgy nehéz feladat lesz, mint most a HospInvest számára.

Még néhány hétig vár a Dalkia Zrt, mielőtt kikapcsolja az energiaellátást a Bugát Pál Kórházban. Ez az a cég, mely a gyöngyösi kórház energiaellátását bonyolítja. A kórházat működtető HospInvest Zrt. átmeneti nehézségei közepette több száz milliós tartozást halmozott fel a Dalkia Zrt.-vel szemben is. A Dalkia türelmes, hiszen nem akarja veszélyeztetni az ellátást, de azt írták sajtóközleményükben: a velük kapcsolatban álló másik hatvan egészségügyi intézmény energetikai biztonságát sem akarják kockáztatni.

A HospInvest elnöke, Kollányi Gábor elmondta: folyamatosan nyugtatják a beszállítóikat.

Az elnök a Fidesz szerdai kezdeményezését arról, hogy a város azonnali hatállyal bontson szerződést cégével, nem kívánta kommentálni. Az általuk működtetett kórházak kapcsán azt kérte a településvezetőktől: míg az ellátás zavartalan, támogassák őket. Mint mondta, ha fennakadás lesz, nyilvánvaló, hogy az önkormányzatoknak lépniük kell, de arra is emlékeztetett: amíg nem sikerül emelni a gyöngyösi ellátási keretet 2-300 súlyszámmal, addig folyamatosan pótolniuk kell a veszteséget a működtetőknek: akkor is, ha az üzemeltetők az önkormányzatok lennének.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-04-16 )

Tovább az archívumra