Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevesebb kiállító kínált álláslehetőségeket a Károly Róbert Főiskola idei állásbörzéjén, mint a megelőző években

Kevesebb kiállító kínált álláslehetőségeket a Károly Róbert Főiskola idei állásbörzéjén, mint a megelőző években

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A válság hatásai érezhetők, de így is közel 20 standon kaphattak választ kérdésikre az érdeklődők.

A negyedik állásbörzén összesen 18 kiállító nyújtott információkat a hallgatóknak az elhelyezkedéshez. Erre – mint megtudtuk – jó esélye van a Károly Róbert Főiskolán tanulóknak, még akkor is, ha a gazdasági válság hatásai a börzén is lemérhetőek voltak.
Így is akadt azonban választék. A hadseregtől az APEH-on át Észak-Magyarország nagyvállalatai és állásközvetítői is megjelentek. Munkát pedig egész Európából kínáltak, hiszen hazánkban is egyre jellemzőbb, hogy a fiatalok a diploma megszerzését követően külföldön próbálnak szerencsét.
Az érdeklődők az állásinterjúkra is felkészülhettek egy tesztinterjú segítségével, ahol megtapasztalhatták, mi is vár rájuk a jövőben.
A hallgatók igénylik az effajta segítséget, a tesztinterjú iránt is nagy volt az érdeklődés. Csakúgy, mint a munkalehetőségek iránt, de nagy figyelem kíséret a külföldi tanulás lehetőségét nyújtó ERASMUS programot is.
Pifkó Tamás

Az Aktuális napi hírei (2009-04-22 )

Tovább az archívumra