Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályázati pénz kertészeti gépekre

Pályázati pénz kertészeti gépekre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kertészeti gépek beszerzéséről tartottak pályázati tájékoztatót az érdeklődő gazdálkodók részére Gyöngyösön. A 2016 decemberétől 2018 év végéig tartó pályázati ciklusban tizennyolc milliárd forintos keretet biztosít a kormány mezőgazdasági erőgépek, betakarító és növényvédelmi gépek beszerzésére.

Nagy volt az érdeklődés a gazdák részéről azon a tájékoztatón, ahol ismertették a mezőgazdasági gépek beszerzésére kiírt pályázatok feltételeit. A következő két évben mintegy tizennyolc milliárd forintnyi uniós keret áll rendelkezésre mezőgazdasági gépek beszerzésére – tudtuk meg Székely Zoltántól, a nemzeti agrárkamara Heves megyei elnökétől.

– Kertészeti gépről beszélünk, kertészeti gépben erőgépet is értjük a jelen kiírás szerint. Maximálva van az erőgépekre kifizethető támogatás. Ez ötmillió forintot jelent. A támogatás intenzitása ötven százalék alaphelyzetben, Heves megyében, az Észak-Magyarországi régióban, de más egyéb kertészeti gépekre is lehet pályázni, betakarító gépekre, talajművelő-, növényvédelmi gépekre – részletezte.

A gazdák 2016 decemberétől nyújthatják be a pályázatokat az utolsó határidő pedig 2018 december 18-án lesz.

– Durván húsz milliárd forint körüli összeg van elkülönítve erre a célra. Nagyon pozitívan értékelem személy szerint, hogy a pályázható összegek maximalizálásra kerültek, tíz millió forintnál többet támogatást, egy termelő nem kaphat, tehát a nagyok nem viszik el a kicsik elől a pénzt, ezt én így foglalnám össze. Durván ezerötszáz pályázó fog nyerni – sorolta Székely Zoltán.

A tájékoztatón többen is jelezték, hogy érdeklődnek a pályázati lehetőség iránt, sokan a maximális összeget igénybe véve fejlesztenék a gazdaságukat.

A gazdáknak érdemes részt venni a pályázaton, mert a későbbiekben az unió ilyen jellegű támogatást már nem fog finanszírozni- tette hozzá Székely Zoltán.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság