Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Térségünk 13 általános- és középiskolás csapata vett részt a Magyar Vöröskereszt elsősegély-nyújtó versenyének területi fordulóján

Térségünk 13 általános- és középiskolás csapata vett részt a Magyar Vöröskereszt elsősegély-nyújtó versenyének területi fordulóján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Amit a fiatalok gond nélkül megoldottak, a felnőttek mindössze egy százaléka tudná éles helyzetben alkalmazni.

Egyes becslések szerint a magyar lakosság csupán egyetlen százaléka tudja, mihez kezdjen egy hasonló helyzetben. Hogy az arány a jövőben javulhasson, a Magyar Vöröskereszt évről évre elsősegély-nyújtó versenyt szervez az általános- és középiskolás diákok számára. A szervezet gyöngyösi területi vezetője szerint az így tanultak könnyebben megragadnak, mint ha valaki mindezt kényszerből sajátítja el – például a jogosítvány megszerzése végett.

A területi fordulón Gyöngyös diákjai mellett 23 település iskolásai vettek részt. A diákoknak elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, amelyek közül ez utóbbiak voltak a hangsúlyosabbak.

A gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Helyszínlelők csapata tavaly az országos döntő harmadik helyét szerezte meg. Mint a csapat tagjai elmondták, különféle indíttatásból kezdtek az elsősegélynyújtással ismerkedni, és azt remélik: ha szükség lesz rá, valódi sérüléseket is hasonló hatékonysággal tudnak ellátni.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-04-23 )

Tovább az archívumra