Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fontos a felkészülés

Fontos a felkészülés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A csúszós utak, és a rossz látási viszonyok miatt gyakoribbá válnak a balesetek országszerte. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az utakon közlekedők figyelmét arra, hogy körültekintően és kellő felkészültséggel induljanak útnak. Fontos, hogy időben legyenek lecserélve a nyári gumiabroncsok, továbbá ellenőrizni kell a világító berendezéseket és a fékrendszert. Lassabban és nagyon követési távolságot tartva haladjunk.

Esős, borongós idővel indult a reggel. Már most is sokkal körültekintőbben kell vezetni az utakon közlekedőknek – hívja fel a figyelmet a megyei rendőrkapitányság. Nem lehet elégszer elmondani, hogy időben legyenek lecserélve a nyári gumiabroncsok, továbbá fontos a jól működő ablaktörlő.

– A gépjárműveket ajánlatos már október hónapban alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot, elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. Az őszi közlekedés kapcsán a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, esetenként már-már a jégkaparó, jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő – sorolta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága titkára.

A látótávolság jelentősen lecsökkenhet ebben az időszakban, így a szembejövő forgalom már csak nagyon közelről észlelhető, illetve a közeledő jármű távolsága, sebessége rendkívül nehezen becsülhető meg. Ezért az előzés fokozott körültekintést igényel.

– Az őszi időszakra jellemző nedves, nyálkás, esetenként falevelekkel borított utak komoly odafigyelést igényelnek, nedves útfelületen jelentősen nő a fékút, a féktávolság, a hirtelen fékezéssel nagymértékben nő a megcsúszás, kifarolás, adott esetben a pályaelhagyás veszélye, ezért ilyen útviszonyok között a megengedettnél is alacsonyabb sebességgel közlekedjünk, óvatos, finom fékhasználatra törekedjünk, illetve kerüljük a hirtelen kormánymozdulatokat is. Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni – tanácsolta.

Gyalogosként és kerékpárosként is rendkívül nagy körültekintésre van szükség ebben az időszakban. Az őszi hónapokban országos szinten jellemző, hogy több gyalogost ütnek el, melynek egyik oka, hogy a gyalogosok egy része nem veszi figyelembe a megváltozott útviszonyokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság