Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fontos a felkészülés

Fontos a felkészülés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A csúszós utak, és a rossz látási viszonyok miatt gyakoribbá válnak a balesetek országszerte. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az utakon közlekedők figyelmét arra, hogy körültekintően és kellő felkészültséggel induljanak útnak. Fontos, hogy időben legyenek lecserélve a nyári gumiabroncsok, továbbá ellenőrizni kell a világító berendezéseket és a fékrendszert. Lassabban és nagyon követési távolságot tartva haladjunk.

Esős, borongós idővel indult a reggel. Már most is sokkal körültekintőbben kell vezetni az utakon közlekedőknek – hívja fel a figyelmet a megyei rendőrkapitányság. Nem lehet elégszer elmondani, hogy időben legyenek lecserélve a nyári gumiabroncsok, továbbá fontos a jól működő ablaktörlő.

– A gépjárműveket ajánlatos már október hónapban alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot, elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. Az őszi közlekedés kapcsán a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, esetenként már-már a jégkaparó, jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő – sorolta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága titkára.

A látótávolság jelentősen lecsökkenhet ebben az időszakban, így a szembejövő forgalom már csak nagyon közelről észlelhető, illetve a közeledő jármű távolsága, sebessége rendkívül nehezen becsülhető meg. Ezért az előzés fokozott körültekintést igényel.

– Az őszi időszakra jellemző nedves, nyálkás, esetenként falevelekkel borított utak komoly odafigyelést igényelnek, nedves útfelületen jelentősen nő a fékút, a féktávolság, a hirtelen fékezéssel nagymértékben nő a megcsúszás, kifarolás, adott esetben a pályaelhagyás veszélye, ezért ilyen útviszonyok között a megengedettnél is alacsonyabb sebességgel közlekedjünk, óvatos, finom fékhasználatra törekedjünk, illetve kerüljük a hirtelen kormánymozdulatokat is. Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni – tanácsolta.

Gyalogosként és kerékpárosként is rendkívül nagy körültekintésre van szükség ebben az időszakban. Az őszi hónapokban országos szinten jellemző, hogy több gyalogost ütnek el, melynek egyik oka, hogy a gyalogosok egy része nem veszi figyelembe a megváltozott útviszonyokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 3. rész
09:14
Molnár Dániel - Az otthon ott van
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
10:03
Reklám
10:05
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 4. rész
18:13
Molnár Dániel - Azért vannak a jó barátok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Összefoglaló a gyöngyösi ’56-os megemlékezésről
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság