Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új támogatási forma

Új támogatási forma

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új települési támogatási forma bevezetéséről döntött a gyöngyösi képviselő-testület októberi ülésén. A méltányossági ápolási díjat azok igényelhetik, akik felnőtt, tartósan beteg hozzátartozójuk ápolását, gondozását végzik. A képviselők több más rendeletet is módosítottak.

A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosításával 2017-től méltányossági ápolási díjat nyújt az önkormányzat a 18. életévét betöltött, tartósan beteg hozzátartozójuk ápolását, gondozását végzők részére. Az ápolási díj havi összege a törvényben meghatározott alapösszeg 80 százaléka, jelenleg 23 600 forint. Az ápolási díj fedezetére a jövő évi költségvetésben 14 millió forintot különít el az önkormányzat.

Hat ponton módosította a közösségi együttélés szabályairól, valamint ezek megsértésének jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendeletet a képviselő-testület. A módosításokat a Heves Megyei Kormányhivatal a jogszabály törvényességi felülvizsgálata után javasolta. A döntés nem azt jelenti, hogy ezek a tevékenységek megengedetté válnak, csupán arról van szó, hogy szankcionálásukról magasabb szintű jogszabály rendelkezik, így az önkormányzati rendeletben szükségtelen újbóli szabályozásuk.

Első fordulóban tárgyalták a képviselők a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítását. A változások elsősorban az építmények felállításával megvalósuló közterület-használati engedélyek kiadásával kapcsolatosak, illetve azt is tartalmazza a tervezet, hogy emléktábla csak az önkormányzat hozzájárulásával állítható közterületen. A változtatási javaslatokat novemberben ismét tárgyalja majd a testület.

A testület úgy döntött, hogy a Mátra Volánnal kötött, idén év végén lejáró szerződését 2017. december 31-ig meghosszabbítja a társaság jogutódjaként működő KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt-vel az „autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítás működtetésére”. A megállapodást a jelenleg hatályos szerződés szerinti tartalommal köti meg az önkormányzat, vagyis a helyijáratú autóbuszközeledés tartalma nem módosul jövőre.

A testület elfogadta a 2016. április 15-től szeptember 30-ig tartó közfoglalkoztatási program beszámolóját. A dokumentumokból kiderül, hogy azok a feladatok, amelyeket a városgazda irányításával dolgozó közfoglalkoztatottak elvégeztek, több mint négyszeresébe kerültek volna, ha a munkákkal az önkormányzat vállalkozókat bíz meg. A képviselők az önkormányzat által foglalkoztatottak munkájával elégedettek volt, az egyéb társadalmi szervezetek által koordinált munkákkal kapcsolatban azonban sokszor kritikát fogalmaztak meg a képviselők.

A testület mintegy hárommillió forinttal növelte az idei síkosságmentesítésre szánt keretet, és arról is döntött: a 2017-es költségvetésben húszmillió forintot tervez elkülöníteni a munkákra. A grémium elé került előterjesztésből az is kiderült: az önkormányzat a költségek csökkentésének érdekében a téli közfoglalkoztatási program keretében dolgozókat is bevonja a járdák síkosságmentesítésébe.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság