Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A város 675. évfordulója alkalmából különleges kiállítás nyílt a Huszár Lajos Éremtárban

A város 675. évfordulója alkalmából különleges kiállítás nyílt a Huszár Lajos Éremtárban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Gyöngyösi Csoportja és az éremtár közös rendezésében eddig nem látott anyag került bemutatásra. 240 db kizárólag gyöngyösi vonatkozású érem, plakett és kitüntetés idézi fel a látogatóknak Gyöngyös 20. századi történetét.

A Magyar Éremgyűjtő Egyesület gyöngyösi csoportja 1971-be jött létre, ma 21 tagja van. A megnyitót Borbándi Erik kurátor tartotta. Dely Károly a gyöngyösi csoport titkára 1981-ben csatlakozott, de már 1965-től gyűjt gyöngyösi és más még régebbi érméket is.

Balázs Ernő a Kulturális Bizottság elnöke, elmondta, ez a kiállítás város történelmét dolgozza föl és ezért nagyon fontos, hogy a város lakosai találkozzanak ezekkel a történelmi emlékekkel.

Az országos és a helyi egyesületnek is célja, hogy segítsék a numizmatikai magángyűjtemények gazdagítását, a nemzeti értékek megmentését, illetve közgyűjtemények gyarapítását.

Szabó Gyula elmondta, hogy ebben az évben szeretnének egy olyan színvonalas kiadványt létrehozni, amelyben az egyéni gyűjtők és a város tulajdonában lévő érmék fotóját és történetét mutatja be.

Kerek Zsolt


Az Aktuális napi hírei (2009-05-06 )

Tovább az archívumra