Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jótékonysági koncert

Jótékonysági koncert

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is az Erzsébet naphoz kapcsolódva szervezett jótékonysági hangversenyt a ferences templomba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A koncert után történt adománygyűjtés hagyomány szerint a kezdetét jelentette annak a gyűjtésnek, amelyet a rászoruló családok számára kezdeményeznek, és amely idén is karácsonyig tart.

Árpádházi Szent Erzsébet neve napján a jótékonykodásnak Gyöngyösön több száz éves hagyománya van. A Máltai Szeretetszolgálat 20 éve szervez gyűjtést a rászorulók számára, s ennek a szolgálatnak a része a hagyományos Erzsébet napi jótékonysági koncert is. Idén a Szent Bertalan templom zsoltározó kórusa vállalt fellépést a ferences templomban.

A zsoltározó kórus különös összetételű kórus. A nők átlagéletkora 65 év, viszont a férfiak többnyire fiatalok. Most Beethoventől az Isten dicsősége című kórusművet, Gauzes Fényhimnuszát és Marco Frisina Anima Christi című művét énekelték.

A jótékonysági koncerten felléptek a Pátzay János Zeneiskola tanárai és növendékei is, valamint meghallgathatta a közönség mindkét templom orgonista-kántorának orgonajátékát. Az Erzsébet napi koncertet 9 éve dr. Juhász Györgyné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyöngyösi vezetője szervezi. Azt mondja, a művészet és a segítő szeretet találkozásából eddig mindig szép koncertek születtek, s nem utolsó sorban sokakon tudtak a bevételből segíteni. Így volt ez most is.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Batsányi utca 6-ban a karácsony előtti időszakban is változatlanul fogadja a felajánlott használati tárgyakat, december 16-án pedig elkezdik az élelmiszergyűjtést is. Az összegyűlt élelmiszercsomagokat névre szólóan fogják eljuttatni a rászorulóknak.


Tovább az archívumra