Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tudományos diákköri konferenciát tartottak a Károly Róbert főiskolán

Tudományos diákköri konferenciát tartottak a Károly Róbert főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tudományos diákköri konferencián mutatják be dolgozataikat a Károly Róbert főiskola hallgatói. Évtizedes hagyomány már a Gyöngyösi főiskolán, hogy évente két alkalommal tavasszal és ősszel is megtartják a konferenciát, a legjobbak pedig mentesülnek a szakdolgozat védése alól.

A tudományos diákköri konferencia a mátraaljai intézményben több évtizedes múltra tekint vissza. A főiskolai hallgatók az általuk választott területen végeznek kutatómunkát, vagy a főiskola kutatási munkáiban vesznek részt. Az idén hét szekcióban érkeztek különböző dolgozatok.
A Károly Róbert Főiskolán évente két alkalommal ősszel és tavasszal mérettetnek meg a hallgatók. A dolgozatok írásbeli elbírálása és a bemutató után a tudományos diákköri dolgozatokat értékelik is. Az idén más egyetemekről is érkeztek szakemberek a zsűribe. Gáspár Tóth Hajnalka szerint ez egy jó főpróba a záróvizsga előtt.
A legjobb dolgozatokat a Tudományos Diákköri Tanács védés-mentességgel, jeles osztályzattal szakdolgozatként történő elfogadásra javasolja, illetve a legeredményesebb dolgozatokat bemutatják a kétévente esedékes Országos Tudományos Diákköri Konferencián is.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-05-11 )

Tovább az archívumra