Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állampolgársági eskü

Állampolgársági eskü

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy francia, és egy albán nemzetiségű férfi tett állampolgársági esküt a minap ünnepélyes keretek között a Családi Intézetben, Gyöngyösön. A két fiatalember fél éve várt a kérelemre, és mostantól magyar állampolgárként élhetnek családjukkal. Statisztikai adatok szerint, a honosítás kezdete óta 920 ezerrel bővült a magyar állampolgárok száma.

Felcsendültek a Himnusz hangjai, és 2 fiatalember tett állampolgársági esküt ünnepélyes keretek között a gyöngyösi családi intézetben.
Llapo Vesel június óta vár a kérelme elbírálására, és most végre elérkezett a várva várt pillanat, magyar állampolgár lett. A fiatalember, párjával együtt Budapesten dolgozik egy étteremben.

– Albániából érkeztem, albán állampolgár vagyok, egy ilyen 10 éve élek Magyarországon, szeretem, nagyon szép szerintem. A családom ugye magyar, és azért döntöttem így, hogy akkor én is az leszek – mondta.

Beck Krisztián 17 éve érkezett Magyarországra, jelenleg Markazon él családjával. Gyöngyöshöz való kötődése sokkal korábbi keletű, minthogy először érkezett a városba, ugyanis a Ferences Templomban 1944-ben francia nagyapja, feleségül vette magyar nagymamáját.

– Én francia állampolgár vagyok, és 99-ben érkeztem az országba, azóta magyar feleségem van, 2 gyönyörű magyar gyerekeim, és fontosnak tartottam, hogy én is magyar legyek, nagyon fontos nekem ez az ország – sorolta.

A honosítás kezdete óta 920 ezerrel bővült a magyar állampolgárok száma – derült ki statisztikai adatokból.


Tovább az archívumra