Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Energia Klub legutóbbi rendezvényének témái a vállalkozások által elérhető uniós pályázatok voltak, főként a környezetvédelem és a környezetpolitika területén

Az Energia Klub legutóbbi rendezvényének témái a vállalkozások által elérhető uniós pályázatok voltak, főként a környezetvédelem és a környezetpolitika területén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi összejövetelen mindemellett a gázpiac megnyitásáról is beszámoltak.

A földgáz az egyik legjelentősebb energiaforrásunk, ezzel együtt a legnagyobb költségelem is – kezdte beszámolóját Udvari Norbert szakértő.

A piac teljes liberalizációja azt jelenti, hogy minden ügyfélre vonatkozóan – a háztartási fogyasztókat is ideértve – megszűnnek a jelenlegi gázszolgáltatók területi monopóliumai és szabad a szolgáltató-választás, tehát bárki kiléphet a közüzemi szolgáltatásból, és választhat új gázkereskedőt.

Az energia klub résztvevői ezen a találkozón tájékozódhattak még az európai uniós, elsősorban a környezetvédelemhez kapcsolódó pályázatokról illetve az unió ökoinnovációs programjáról is. Régiónban kevés vállalkozó ismeri az uniós pályázati lehetőségeket – hangzott el az összejövetelen.

A környezetvédelemmel kapcsolatos fejlesztési támogatások mellett arról is szó esett, hogyan lehet csökkenteni a gázfelhasználás mértékét korszerű informatikai rendszer segítségével.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-05-20 )

Tovább az archívumra