Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Koripálya

Koripálya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Saját korcsolyapályáján tölthetik a mindennapos testnevelésórákat a diákok az Egressy Béni Általános Iskola udvarán. Mivel a télen tartósan maradt fagypont alatt a hőmérséklet, úgy döntöttek, a kosárlabdapályát télre korcsolyapályára cserélik. A gyerekek nagyon örülnek a saját pályának, egy pályázat segítségével pedig több pár korit is beszerzett az intézmény, hogy minél többen élvezhessék a csúszkálást.

Van, aki a másikra támaszkodva, és van, aki másokat megkerülve, magabiztosan csúszik a jégen. Az Egressy Béni Általános Iskola diákjai testnevelésórájukat töltik itt az intézmény saját pályáján. Mivel ezen a télen tartós a fagypont alatti hőmérséklet, úgy döntött az iskola vezetősége, hogy fellocsolják a kosárlabdapályát, így könnyebb megszervezni a tanároknak a testnevelésórát, a gyerekek pedig nem megszokott iskolai sportot űzhetnek.

– Sokan most tanultak meg és rá mertek menni, én gondolom, hogy ez attól is volt, hogy nem idegen környezet volt azért, és ez nagyon sokan számít főleg, akik először húztak föl, ez, hogy én itt bukdácsolok, ott bukdácsolok, ez senkinek se kellemes mondjuk meg őszintén, gyerekeknek sem, hogy mások előtt, itt meg azért mi voltunk, a mi berkeinknél, csak a mi osztályunk volt így kint ilyenkor – mondta Vaszkun Tiborné tanító.

A diákok többsége az iskola segítségével ismerkedett meg a korcsolyázással, de vannak, akik már saját korival, és több évnyi tapasztalattal lépnek a jégre. Hiába a hideg idő, a tanulók szívesebben töltik kint a testnevelésórákat, mint a termekben.

A pályát folyamatosan karbantartják, és ha szükséges, újralocsolják. Azt mondták, ameddig az időjárás engedi, és a jég is bírja, a gyerekek korizhatnak a testnevelés órákon.


Tovább az archívumra