Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Családi szervezetek tanácskoztak

Családi szervezetek tanácskoztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mátrafüreden tartotta elnökségi ülését a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. A hétvégi program során egyeztettek a 2017-es év terveiről, a támogatások felhasználásáról és sor került a tisztújításra is.

Előre meghatározott pontok alapján tartotta meg az év első elnökségi ülését a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. A megbeszélésre Mátrafüreden került sor.

– Most a tervezés időszakában vagyunk és ilyenkor össze szoktunk jönni megbeszélni egymással is, különösen az egymással szorosabb kapcsolatot tartó szervezetek egyeztetik az ez évi programjaikat. Hol, milyen rendezvények várhatók, illetve azok az események, amikre oda kell figyelnünk ebben az évben – mondta Pataki János, a szervezet elnöke.

A 13 egyesülettel megalapított Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ma már 86 taggal működik. Céljuk a térségben működő családszervezetek együttműködésének megszervezése, valamint a családbarát szemlélet terjesztése.

– AZ elmúlt évben indítottuk el a népesedési és családgondozási cselekvési programunkat, amit a magyar nemzeti tanács, ugye a mi autonómia intézményünk fogadott el. Ennek keretében több díjat is meghirdettünk és adtunk át az elmúlt év végén. Közöttük a példamutató nagycsalád díjat is, ahol a díjazottak között 4 családot díjaztunk ezúttal. Olyan család is volt, ahol 12 gyerek van – ismertette Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége elnöke.

Az erdélyi egyesület tavaly csatlakozott a szövetséghez. Az egyesület tagjai közül sokan mezőgazdasággal foglalkoznak, nekik nem okoz gondot a nagycsalád fenntartása.

– Van itt például 7 gyerekes családapánk, az ő családja csak fóliázásból él, tartja fent önmagát. Vannak mások is Köröstárkányban, aki nem szorulnak arra, munkahelyet teremtsenek mások számukra, hanem ők, mint nagycsalád tudják biztosítani a saját maguk megélhetését – mondta Gábor Ferenc, a Pro Tárkány Egyesület vezetője.

A hétvégi program az elnökségi munka és a közös célok megfogalmazása mellett lehetőséget teremtett az emberi kapcsolatok ápolására és új ismeretségek kialakulására is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság