Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hatvani képviselő-testület is foglalkozott ma a helyi kórház jövőjének kérdésével

A hatvani képviselő-testület is foglalkozott ma a helyi kórház jövőjének kérdésével

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A képviselők Érsek Zsolt polgármester indítványáról szavaztak, amely a szerződésbontást javasolta az önkormányzatnak. Adásunkig nem született döntés.

Míg Gyöngyösön június 30-ig várnak arra, hogy az áprilisban csődvédelmet kért és kapott HospInvest új befektetőt találjon, és rendezze anyagi helyzetét, addig Hatvanban, úgy tűnik, elfogyott a türelem. A helyi képviselő-testület ma Érsek Zsolt polgármester kezdeményezésére ma arról szavazott, hogy felbontsák-e a kórház-üzemeltetővel 2006-ban kötött szerződésüket. Az intézmény üzemeltetésére új, önkormányzati tulajdonú céget hoznának létre, amely az elképzelések szerint szeptembertől üzemeltetné a kórházat.

Mint arról televíziónkban többször is hírt adtunk már, a HospInvest Zrt. még áprilisban kért és kapott csődvédelmet, miután számlavezető bankja több mint egymilliárd forintot emelt le számlájáról a társaság tartozási miatt. A cég most új befektetőt keres, a tárgyalások már megindultak, az azonban egyelőre kérdéses, hogy nyélbe tudják-e ütni az üzletet a csődvédelem augusztusi lejárta előtt. Úgy tudni, a HospInvestnek mintegy hárommillliárd forintra lenne szüksége anyagi helyzete stabilizálásához.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-05-28 )

Tovább az archívumra