Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Országszerte megnőtt a buszvezetők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma az elmúlt hetekben

Országszerte megnőtt a buszvezetők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma az elmúlt hetekben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátra Volán Zrt. alkalmazottjait minden évben felkészítik az ilyen esetek kezelésére. Gyöngyösön eddig nem történt komolyabb atrocitás.

A tömegközlekedés egyik alapfeltétele a biztonság, mind az utasok mind pedig a vezetők részéről. Az elmúlt hetekben országszerte több támadás is érte a buszsofőröket. A Mátra Volánnál eddig nem fordult elő ilyen eset.
Kiss Tibor autóbusz-közlekedési vezető menedzser úgy véli, a helyi sofőrök biztonságban vannak. Ha pedig bármi történne, bíznak benne, hogy az utasok a vezetők védelmére kelnének.
Általában ittas állapotban lévő emberek támadnak a sofőrökre. A Büntető Törvénykönyv az elkövetőket alapesetben három, csoportos erőszak esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja. A bűncselekmények kapcsán az országban több volántársaság is növelni szeretné a járművek és az azon utazók, illetve dolgozók biztonságát. Felmerült a kalauz-rendszer visszaállításának lehetősége is, de az biztos, hogy több biztonsági rendszert telepítenek majd a járművekre.

Tovább az archívumra