Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Polgármesterasszonyok találkoztak Abasáron, hogy megvitassák milyen eszközökkel küzdhetnek az elszegényedés, illetve annak bomlasztó társadalmi hatásai ellen

Polgármesterasszonyok találkoztak Abasáron, hogy megvitassák milyen eszközökkel küzdhetnek az elszegényedés, illetve annak bomlasztó társadalmi hatásai ellen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szakmai vitanapot a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg.

2010 a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve. Korózs Lajos államtitkár a polgármesterasszonyoknak nemcsak ennek terveit ismertette, de beszélt a nők bérezéséről az unióban, a kisebbség kérdése és az oktatás is szóba került előadásában.

A magát is „nőérzékeny államtitkár” -ként aposztrofált Korózs Lajos hozzátette, a 3200 –nál is több önkormányzatunkból mindössze 6 város élén áll női vezető. És Magyarországon 100 nőből csupán a fele dolgozik. A témához kapcsolódva Dr. Kovárik Erzsébet az út a munkához program eddigi tapasztalatiról is beszélt.

Az önkormányzatoknak oroszlánrésze volt mindebben, hisz nemcsak a szociális segélyezetteket kellett felülvizsgálni, hanem el kellett indítani azt a közfoglalkoztatási programot, amelyben a minisztérium számítása szerint jelenleg 160 ezer embert kell foglalkoztatni. A rendezvény végén, pedig az alsó tagozatos gyermekek tanulmányi értékelésének rendszeréről is beszéltek.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-06-04 )

Tovább az archívumra