Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felsővárosi farsang

Felsővárosi farsang

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hagyományos farsangi bált rendeztek a Felsővárosi Általános Iskolában, ahol az intézmény valamennyi diákja különleges jelmezeket öltött magára. Az egyéni felvonulásokat követően szakmai zsűri pontozta a jelmezeket. A tanári kar fontosnak tartja a hagyományok ápolását, ezért is rendezik meg minden évben ezt az eseményt.

Boszorkány, ninja, tavasztündér – nem egy mese főszereplőiről van szó, hanem a Felsővárosi Általános Iskola farsangi báljának repertoárjáról. A gyerekek nagyon találékonyak voltak, és szebbnél szebb jelmezekkel találkozhatott a közönség.

– Minden évben megrendezzük bált, hisz a diákélethez ez is hozzátartozik, nem csak a tanulás, fontos, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában. Úgyhogy egyik program a tanévben a farsangi bál. Mi minden második évben másképp szervezzük ezeket a bálokat, az egyik évben csoportos jelmezes felvonulások vannak, az egész osztály tanár nénikkel együtt beöltözik, és a másik évben pedig egyéni jelmezes felvonulás – mondta Horváth Zoltánné igazgató.

Hagyományos busójárás, karneváli hangulat és szalagos fánk – a farsang elmaradhatatlan kellékei, melyeket itt is megtekinthettünk a pedagógusok jóvoltából.

A zsűri a nyugdíjba vonult kollégákból tevődött össze most is, és különböző szempontokat vettek figyelembe a pontozásnál.

– A zsűri nagyon figyeli és pontozza nagy ponttal azt, amikor kreatív a jelmeznek a kivitelezése, tehát a vásárolt jelmezeket annyira nem szeretjük, nem baj, hogy ha nem annyira tökéletes, de saját készítésű jelmez legyen, ez nagyon fontos, hisz így együtt van a család, a szülő, a gyermekkel és együtt tevékenykednek, hogy elkészüljenek ezek a jelmezek – ismertetett egy fontos szempontot az igazgató.

Március közepén ismét megrendezik a Napraforgó Báb- és Színjáték Fesztivált az intézményben, ahol a leendő iskolások mutatkozhatnak be.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság