Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Dohányzás, alkohol, drog és az aids- ezek káros hatásairól tartott előadásokat a Gyöngyösi Rendőrkapitányság az Arany János Általános Iskola diákjainak

Dohányzás, alkohol, drog és az aids- ezek káros hatásairól tartott előadásokat a Gyöngyösi Rendőrkapitányság az Arany János Általános Iskola diákjainak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A programsorozat zárásaként pedig a gyerekek ellátogathattak a kapitányságra, hogy megismerjék az ott folyó munkát és az eszközöket is.

Annamária hetedik osztályos tanuló, először járt a kapitányságon. Mindjárt vettek is tőle újlenyomatot, persze csak a bemutató kedvéért. Ugyanis ő és az osztálytársai a D.A.D.A programsorozaton vehettek részt, amelynek utolsó állomása a Gyöngyösi Rendőrkapitányság volt. Kipróbálhatták a szolgálati autót és motort is, betekintést nyerhettek az előállító helyiségbe, és tájékoztatást is kaptak az épületben folyó munkálatokról. Annamária elmondta: a rendőrségen tett látogatáson kívül a szenvedélybetegségről szóló előadás tetszett neki a legjobban.

A tájékoztató előadás sorozatok segítségével megismerhették milyen veszélyek várnak rájuk az életük során.

4 témakört, a dohányzást, az alkoholt, a drogokat és az aids-et érintő kérdésekben kaptak tájékoztatást a fiatalok. A rendőrkapitány elmondta: nagyon fontos, hogy már fiatal korban megismerkedjenek az őket érintő veszélyekkel a gyerekek.

A kapitányságon tett látogatás záróakkordjaként pedig a diákoknak lehetőségük nyílt felpróbálni a rendőrségi védőruházatot is.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-06-05 )

Tovább az archívumra