Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Legyen gyanús!

Legyen gyanús!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gázkonvektorok ellenőrzése miatt csöngettek be az elmúlt időszakban több településen is a házakba egy miskolci telephelyű cég szakemberei. Bár senki nem hívta őket, 16 ezer forintos kiszállási és szerződéskötési díjat fizetett ki nekik több idős ember is. A TIGÁZ felhívja a figyelmet: a gázszolgáltató soha, semmilyen körülmények között nem kér a helyszínen készpénzt, és jelzés nélkül sem mennek ki ellenőrizni.

Mégis kifizette ezt az összeget Domoszlai Sándorné, aki egy hétköznap délelőtt engedte be a miskolci telephelyű cég szakembereit otthonába. A ház előtt dudáltak, és azt mondták, konvektorokat jöttek ellenőrizni. Azt mondták, egy csövet ki kell cserélni és új csapokat is kell venni.

– Egy ilyen kis cső, az nem jó. És ki kell fizetni a kiszállási díjat, a 16 ezer forintot most, a szerelésit meg majd ha kijönnek legközelebb, akkor fizessek még 16 ezret – magyarázta az asszony.

Domoszlai Sándorné azt mondja: volt névkártyájuk, kitűzőjük és szerződést is hoztak magukkal, amit a helyszínen alá is írtak. Miután veje és lánya megtudták, mi történt, szinte azonnal tárcsázták a cég által meghagyott telefonszámot. Eperjesi Richárdné azt mondja: kérte, jöjjenek vissza a munkatársak, had lássa ő is a szerződést, de a hölgy a telefonba ezt kikérte magának és azt mondta: a szerződést csak hivatalos úton bonthatják fel.

– Ha aláírta, akkor vállaljuk a kötelezettségeket és rám tette a telefont. Úgyhogy a szerződés szerint 14 nap áll rendelkezésünkre, hogy felbontsuk ezt a szerződést, de ezt a 16 ezer forintos kiszállási és szerződéskötési díjat, ezt sajnos nem tudjuk tőlük visszaszedni – mondta Eperjesi Richárdné.

Apcon is történt felhívás ellenük, sőt Recsken is – legalábbis ezt írják az egyik közösségi oldalon. Kerestük a település polgármesterét, hogy valóban tettek e közzé felhívást, de adásunkig nem tudtuk elérni.

A TIGÁZ felhívja a lakosok figyelmét: a helyszínen semmilyen körülmények között nem kérnek készpénzt, és jelzés nélkül sem mennek ki konvektorokat ellenőrizni. A szóvivő azt mondta: találkoztak már hasonló esettel.

A szóvivő hozzátette: ha úgy látják, hogy érdemes szakemberrel ellenőriztetni a gázkészülékeket, kérjenek több helyről is árajánlatot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság