Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Operettgála

Operettgála

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 2013-ban megalakult Orfeum Vándorszínpad társulata évek óta a hagyományos magyar operett minél szélesebb körben való népszerűsítésén fáradozik. Országjáró turnéikat igyekeznek egy-egy aktuális tematika köré szervezni. Március 9-én, egy nappal a nőnap után nőnapi operettgálát adtak Gyöngyösön. A gálán fellépett többek között Oszvald Marika, Kállai Bori és Berkes János.

Igényes show műsor, látványos jelmezek, forró hangulat, lendületes tánckar. Az Orfeum Vándorszínpad társulata első alkalommal lépett fel Gyöngyösön. Ebből az alkalomból a társulat alapítója és vezetője, Bálint Csaba külön is köszöntötte nem csak a nőket. hanem minden gyöngyösit. A zalaegerszegi alapítású Orfeum Vándorszínpad nem kevesebbet tűzött ki célként maga elé, minthogy az operett műfaját a fiatalabbak körében is népszerűvé tegye.

A társulatnak 10 énekese, 10 fős tánckara, szimfonikus zenekara és cigányzenekara is van. A mostani gálán 5 énekes és a tánckar képviselte az Orfeum Vándorszínpadot. Berkes János operaénekes szívesen rándul át az operett műfajába. Azt mondja, Kálmán, Huszka, Lehár slágerei örökérvényűek.

Az örökifjú Oszvald Marika komikaként lendületes, mulatós magyar számokat hozott magával. Azt mondja, jobban élvezi ezt a szerepkört, mint az évtizedeken át betöltött szubrett szubrett szerepet.

Az Orfeum Vándorszínpad énekesei nagy sikerrel léptek már fel az ország legtöbb városában, s meghódították Erdélyt is. Céljuk, hogy az egész Kárpát-medencébe elvigyék ezt a jellegzetesen Kárpát-medencei műfajt.


Tovább az archívumra