Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szélesíti együttműködését a Mátrai Erőmű és Miskolci Egyetem

Szélesíti együttműködését a Mátrai Erőmű és Miskolci Egyetem

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy most aláírt ösztöndíjszerződésnek köszönhetően a németországi Freiberg egyetemén tanulhat az egyik miskolci hallgató, aki a képzés végeztével az erőműnél kamatoztatja majd tudását.

Nagy Zsolt az első miskolci egyetemista, aki az együttműködés keretében három szemeszteren át a Freibergi Egyetemen folytathatja tanulmányait. Õt több jelentkező közül választották ki. Mint mondja, ez remek lehetőség arra, hogy szakterületén további tapasztalatokat és ismereteket szerezzen.

Az ösztöndíjszerződés értelmében Nagy Zsolt a diploma megszerzését követő két évben dolgozik majd a Mátrai Erőműnél, amely azt is várja a diáktól, hogy az elméleti ismeretek mellett itthon is hasznosítható gyakorlatot szerezzen.

A Mátrai Erőmű és a Miskolci Egyetem együttműködése 50 évvel ezelőtt, 1959-ben kezdődött, és azóta a kutatás, az innováció számos területére kiterjedt.

Nem véletlen, hogy az ösztöndíj éppen a Freibergi Egyetemre szól. A német intézmény ugyanis szintén régi kapcsolatot ápol a Miskolci Egyetemmel, amelynek köszönhetően mindkét országban még felkészültebb szakembereket tudnak képezni.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-06-17 )

Tovább az archívumra