Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vérvizsgálat helyben

Vérvizsgálat helyben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hasnyálmirigy, máj, vese- a legfontosabb belső szervek funkcióit ellenőrzi az a biokémiai vizsgálatokat végző automata, amely a térségben egyedülálló, és amely annak a laboratóriumnak a része, amelyet Dr. Eperjesi József állatorvos álmodott meg. A célja az volt, hogy a már rendelkezésre álló műszeres laboratóriumi vizsgálatokon kívül a vér vizsgálatát is helyben tudják végezni. Korábban a vérmintákat Budapestre küldték, így költségesebb és hosszabb folyamat volt ez a gazdik számára. Az állatorvos tervei között szerepel, hogy a diagnosztikai labort hematológiai vizsgálatvégző készülékkel bővíti.

Kiugrott combcsont egy kutyánál- digitális képen, állítható kontraszttal és fényerősséggel tudja megnézni a röntgenfelvételt Dr. Eperjesi József állatorvos. Korszerű géppel vizsgálja a csontokat, és már nem csak műszeres laboratóriumi vizsgálatokat végez, hanem vérvizsgálatot is az új diagnosztikai laborban.
Ingrid nehezen tűri a vérvételt, de ahhoz, hogy kiderüljön, pontosan milyen betegsége van, szükség van rá. Eddig a vérmintát Budapestre küldték, mostantól egy új készülék segítségével azonban helyben tud biokémiai vizsgálatokat végezni az állatorvos.

– A májnak, a hasnyálmirigynek, a vesének olyan jellemző paramétereit vizsgálja a vérből, ami egy májsejt sérülés, egy hasnyálmirigy gyulladás vagy egy komolyabb veseelváltozás esetén mindenképp jelentkezik a vérparaméterekben – magyarázta Dr. Eperjesi József állatorvos.

A biokémiai vizsgálatokat végző laboratóriumi rész egy mintegy 2 millió forintos önerős beruházásként jött létre, ám Dr. Eperjesi Józsefnek további tervei vannak, bővítené az eszközállományt.

– Tervezzük bővíteni hematológiai vizsgálatokkal, emellett még folytatunk parazitológiai vizsgálatokat, vizeletvizsgálatokat, mindent, amiből a saját diagnózisunknak a megalapozottságát erősíteni tudjuk – tette hozzá.

Dr. Eperjesi József hozzátette: mivel a térségben nincs máshol vérvizsgálatot végző készülék, elképzelhetőnek tartja az együttműködést, több környékbeli állatorvossal.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság