Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tizenöt éves az MME

Tizenöt éves az MME

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megalapításának 15. évfordulóját ünnepli a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete. A jubileum alkalmából felidézték az alapítás mozzanatait, és a jövőbeni tervekről is hallhattak az egyesületi tagok. Az ünnepi pillanatok után a városvezetővel, valamint a két alpolgármesterrel együtt a cégeket, vállalkozásokat érintő problémákról, feladatokról tanácskoztak egy fórum keretében.

2002. július 29-én alakult meg a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete 34 fővel. Ez év februárjában már megszületett a döntés, hogy egy érdekképviseleti szereppel rendelkező egyesületet hoznak létre az alapító tagok, Palik Tibor és Balázs Ernő.

– Tulajdonképpen az érdekképviselet volt az alapításkor a legfőbb célunk, és utána a következők azok, hogy a cégek lehetőleg ismerjék meg egymást és egymással dolgozzanak a Gyöngyösi vállalkozók, lehetőleg ne hozzunk be Gyöngyösre és környékére máshonnan vállalkozásokat, hanem az itt lévő vállalkozások ismerjék meg egymást és azokkal dolgozzanak együtt – sorolta Palik Tibor, az egyesület elnöke.

Az ünnepségen emlékplakettel jutalmazták a legrégebbi tagokat is, köztük Balázs Ernőt, aki korábban elnökként is dolgozott.

– Úgy érzem, hogy megfelelő táptalajra jutott a gondolat, ez bizonyítja azt, hogy 15 éve is él az egyesület és erősödik, egyre erősödik, ahhoz képest, hogy 34-en 36-an kezdtük el, ahhoz képest ugye most sokkal nagyobb a létszám, megtriplázódott a létszám. Én úgy érzem, hogy úgy látják a vállalkozások, hogy érdemes ebbe a csapatba tartozni, mert közösek a céljaink, közösek az érdekeink – fogalmazott.

A cégeket, vállalkozásokat érintő problémákról, és feladatokról tanácskoztak egy fórum keretében az ünnepség után, ahol főként a várost és környékét érintő munkaerőhiány volt a téma.

– Most a legnagyobb problémánk a munkaerőhiány itt a városban és a környékén. Tudjuk, hogy ezt a problémát, ezt a város egyedül nem fogja tudni megoldani, mert itt is jelentős állami közreműködésnek kell, hogy bekövetkezzen – vélekedett Palik Tibor.

Az egyesület elnöke hozzátette: szeretnék felhívni az oktatáspolitika figyelmét, hogy nagyon nagy segítségre van szüksége a vállalkozásoknak.


Tovább az archívumra