Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lakossági fórumon tájékoztatta ügyfeleit az ÉMÁSZ a múlt pénteki abasári üzemzavarról

Lakossági fórumon tájékoztatta ügyfeleit az ÉMÁSZ a múlt pénteki abasári üzemzavarról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hiba miatt több lakásban tönkrementek a háztartási berendezések. Az emberek bizakodóak, a kárfelmérést folyamatosan végzik a szakemberek és a biztosítók munkatársai.

Egy trafóhiba miatt keletkezett túlfeszültség múlt pénteken Abasáron. 240 ház kapcsolódik rá, 65 háztartásból jeleztek jelentős anyagi károkat. Az ÉMÁSZ azt ígéri, két héten belül kifizeti a károsultakat. Ezt egy lakossági fórumon jelentették be az Abasáriaknak.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Radnóti utca egyik kereszteződésében lévő trafó hibásodott meg. Az ÉMÁSZ szakemberei elmondták, hogy ilyen hiba 2-3 évente fordulhat elő. Megelőzésképp igyekeznek minél hamarabb átvizsgálni az összes környélbeli trafó állomást. Bartos Csaba elmondta: „Az első lépés az emberek kárának megtérítése”.

A javításról illetve cseréről szóló dokumentumokat célszerű egyszerre továbbítani az ÉMÁSZ felé, mert így gyorsabb lehet az átfutási idő. Abasár polgármesterének kérésére a károsultaknak előleget is tudnak biztosítani, ehhez azonban szerződéskötésre lesz szükség, és tételesen el kell majd számolni a kárpótlási összeggel.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-07-03 )

Tovább az archívumra