Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A nyár az utazások időszaka

A nyár az utazások időszaka

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Azonban hogy valóban felhőtlen legyen a kikapcsolódásunk a vírusos megbetegedések és az esetleges allergiás reakciók kezelése érdekében nagyon fontos, hogy nálunk legyenek a megfelelő fájdalomcsillapító és allergia elleni gyógyszerek, főleg a külföldi nyaralások során. Az utasbiztosítások ezeket külföldön nem támogatják, így célszerű az indulás előtt beszerezni őket.

Így néz ki egy alap utazós gyógyszer-csomag. Tartalmazza mindazon készítményeket, melyekre szükség lehet egy külföldi nyaralás során.

A láz- és fájdalomcsillapító gyógyszereket sem szabad elfelejtenünk. Nagyon fontos, hogy a szülők gondoljanak gyermekeikre is – hangsúlyozza Berecz Judit. Számukra szirup formájában is elérhetőek a készítmények. A csomagba mindenképp kell hogy kerüljön kálcium tabletta és napégés elleni krém, hiszen idén nyáron nagyon magas az UV sugárzás. Az esetleges balesetek kezelésére pedig elengedhetetlen kellék a sebtapasz és sebfertőtlenítő.

Egy alap csomag 8-10 ezer forint között mozog akkor, ha mindenki mindent megvásárol. Indulás előtt azonban érdemes szétnézni a házi patikánkban is.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-07-09 )

Tovább az archívumra