Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kedvezményesen fizethetik vissza a diákhitelt a nehéz helyzetben lévő diplomások július 9-től

Kedvezményesen fizethetik vissza a diákhitelt a nehéz helyzetben lévő diplomások július 9-től

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez annyit jelent, hogy a következő két évben a minimálbér hat-kilenc százalékának megfelelő összeget lehet törleszteniük havonta.

Az elmúlt évben sokan elvesztették állásaikat a gazdasági válság miatt. Idén közel kétszáz kérelem érkezett a Diákhitel központba fizetési kedvezményezésről. Az ilyen ügyek elkerülése miatt hozták meg azt a döntést, amely engedélyezi és megkönnyíti a nehéz helyzetű diplomások hiteltörlesztését. Ez a kedvezmény két évre szól. Ebben az időszakban a hitelesek a minimálbér hat-kilenc százalékának megfelelő összeget törleszthetnek havonta. A fizetési összeg alsó határa 4140 Ft lett. A Diákhitel központ nem vizsgálja a beküldött kérvényeket. Automatikusan elfogadják a fizetési kedvezménykérést, így a következő hónaptól már az új összeget kell fizetni a törlesztőknek.

Heves megyében a 2007/2008-as tanévben 2509 tanulónak mintegy 650 millió forint diákhitelt folyósítottak. A kedvezményes törlesztés 2011. június 30-ig vehető igénybe. Ezzel azonban meghosszabbodik a futamidő, és többet kell visszafizetni a hitelezőnek.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-07-10 )

Tovább az archívumra