Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kátyúzások a városban

Kátyúzások a városban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kátyúznak a város több pontján. Jelenleg a Puskin utcai szakaszon dolgoznak a szakemberek, de a tervek szerint más, nagyobb forgalmú helyeken is, például a Kenyérgyár úton is aszfaltoznak. A költségvetésben minderre 20 millió forintot biztosítanak 5 éven keresztül. A jövőben nagyobb volumenű útjavítások is lesznek, többek között a Mérges úton, a Verseny utcában, vagy a Rozgonyi úton. A munkálatok miatt folyamatos torlódások várhatóak, ezért a lakosok türelmét kérik.

Meleg aszfalttal javítják az úthibákat a Városgondozási Zrt. szakemberei. Jelenleg a Puskin út Deák Ferenc úthoz közelebbi részén dolgoznak, de a munkálatok több szakaszt is érintenek majd a városban.

– A költségvetésben 20 millió forint van 5 éven keresztül biztosítva a város útjainak az üzemeltetésére, fenntartására, ami igazából takarja a kátyúzásokat, a jelzőtáblacseréket, útburkolati jelek festését. Elsősorban mindig az útkezelővel meg az útellenőrrel úgy állapítjuk meg, hogy a nagy forgalmú utakat próbáljuk először kikátyúzni. Így került sor most elsősorban múlthéten befejeződött a Kőrösi-Csoma Sándor, most pedig folyamatban van a Puskin utcán a kátyúzás – mondta el híradónknak Molnár József beruházási főelőadó.

A lakosok türelmét kérik a javítások időszakában, hiszen az évek alatt nagyon tönkrementek ezek az útszakaszok, rengeteg a kátyú – éppen ezért torlódás várható. Az aszfaltozást a Kenyérgyár úton, és egyéb nagy forgalmú utakon folytatják majd.

Nagyobb volumenű útjavítások is várhatóak a jövőben.

– Az útfelújításoknak az előkészítése is folyamatban van. Ilyen útfelújítás fog történni a kis Mérges úton, folytatódik a tavaly megkezdődött, ami azt jelenti, hogy a Mikes utcától a Bethlen Gábor utcáig. Továbbá fog folytatódni a Verseny utcában, a tömbházaknál a Verseny utca 10 előtt két szerviz útnak meg a parkolóknak a felújítása – sorolta Molnár József.

Mindemellett az Árvai út, az Ifjúság utcai Sportpálya, és a Rozgonyi út felújítása is tervben van, melyeket idén szeptember közepéig szeretnének is véghezvinni.


Tovább az archívumra