Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csökkent az álláskeresők száma az Állami Foglalkoztatási Szolgálat júliusi jelentése szerint

Csökkent az álláskeresők száma az Állami Foglalkoztatási Szolgálat júliusi jelentése szerint

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi Munkaügyi központ adatai szerint azonban térségünkben mintegy 1100 fővel több a munkanélküli, mint az előző év hasonló időszakában.

A szezonális és a közcélú munkalehetőségek némi pozitív változást jelentettek a munkaerőpiacon. – áll az Állami Foglalkoztatási Szolgálat júliusi jelentésében. Térségünkben nem a betanított és az idénymunkákra van igény, inkább a szakmunkásokat keresik. Jelenleg több, mint 4000 álláskeresőt tartanak nyilván.

A munkaügyi központ főleg nyelvi képzésekkel, uniós pályázatokkal és munkahelymegőrző bértámogatásokkal is segíti az álláskeresőket. Jelenleg 365 pályakezdő keres állást környékünkön leginkább közülük is a szakmai végzettséggel rendelkezőket keresik. Uniós pályázat útján azonban a hátrányos helyzetű álláskeresőket is segíti a munkaügyi központ. Koren Mónika elmondta a múlt hónapban csaknem 340 állásbejelentésük volt ebből 180 –an kerültek vissza a munkaerőpiacra.

Hliva Éva


Tovább az archívumra