Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Vasas Művészegyüttes 29 éve rendez amatőr festők számára alkotótáborokat az ország minden részén, de a Gyöngyöstarján melletti Borhy-kastély először volt helyszín

A Vasas Művészegyüttes 29 éve rendez amatőr festők számára alkotótáborokat az ország minden részén, de a Gyöngyöstarján melletti Borhy-kastély először volt helyszín

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A résztvevő festők élményei alapján azonban valószínűleg nem utoljára.

Többek között ezek a képek születtek a Vasas Művészegyüttes Sósi-réti alkotótáborában. Závodszky Zoltánné, a tábor szervezője azokból a képekből rendez nekünk rögtönzött bemutatót, amelyek a tábor zárónapjára nem teljesen készültek el, vagy egyéb okból nem kerültek ki a gyöngyöstarjáni kiállításra. Ám ezekből is látható, a tábor és maga a hely inspirálólag hatott a festőkre.

A 29 évre visszatekintő alkotótábor a Vasas Szakszervezet egyik nagy találmánya. Vezetőjük azt mondja, ők büszkék arra, hogy azon kevés értékalapon működő szervezet közé tartozhatnak, amelyek számára még mindig fontos a kultúra ilyen formában való támogatása.

A Vasas Amatőr Képzőművészeti alkotótáborában 24 festő dolgozott Buna Konstantin festőművész vezetésével. Az általuk készített képek egy része Gyöngyöstarjánban marad, és a Borhy vadászkastély falait fogja díszíteni.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2009-07-16 )

Tovább az archívumra