Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megállták a helyüket

Megállták a helyüket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Károly Róbert Középiskola harminchat diákja vett részt egy hónapos külföldi szakmai gyakorlaton. A projekt keretén belül hat országba utazhattak a tanulók, ahol élesben adhattak számot szakmai tudásukról a vendéglátás területén. A visszatérő diákokat szakmai beszámolóra és projektzáróra várta az iskola.

Szakmai beszámolóra várták azokat a tanulókat, akik az Erasmus program keretén belül egyhónapos külföldi gyakorlaton vehettek részt Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban és Finnországban. A Károly Róbert Középiskola a sikeres program lezárásaként fogadásra várta a vendéglátást tanuló diákokat.

– A 2016-2017-es tanévben összesen harminchat diákunk vett részt egy hónapos szakmai gyakorlaton hat országban és hét partneriskolában. Nyilván a programnak elsődlegesen a szakmaiság a célja, de mindemellett az idegen nyelvi tudásuk fejlesztése, az ország megismerése, kapcsolatok, barátságok kötése a cél – mondta Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda intézményvezető.

Az intézményvezető szerint nagy tapasztalattal tértek haza külföldről a diákok, szakmailag pedig kiválóan teljesítettek.

– Ragyogóan megállták a helyüket és nagyon nagyon büszke vagyok a tanítványainkra, mert bármelyik partneriskolával konzultáltam, mindannyian, mindenki nagyon meg volt elégedve a tanulóinkkal. A gyerekek pedig bármelyik pillanatban visszamennének, tehát abszolút jó érzéssel, jó tapasztalatokkal tértek vissza, mind szakmailag, mind a nyelvtudást tekintve – fűzte hozzá.

Az olaszországi Rietiben töltötte el gyakorlati idejét Tifinger Dalma, aki azt mondja, sok újat tanult az egy hónap alatt és biztosan hasznosítani tudja majd azokat a későbbiekben.

– Számomra ez egy nagyon hatalmas élmény volt és annyira örültem, hogy kiválasztottak engem, mert ugye ez fejleszti az embert. Önállósodik, alkalmazkodik, más országban van, idegen nyelvet tanul és számomra ez megfelelő volt, hogy tovább lépjek – magyarázta.

Jól jelzi a diákok felkészültségét, hogy volt olyan szakács tanuló, akinek a pörköltje felkerült a helyi étterem étlapjára is. Hazatérve pedig mindenki elkészítette ideiglenes állomáshelyének specialitását, amit a projektzáró fogadáson tálaltak fel.


Tovább az archívumra