Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Templomszentelés

Templomszentelés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megszentelték és átadták a felújított mátrafüredi Keresztelő Szent János-templomot. A Felsőváros Római Katolikus Plébánia, az érsekség, a gyöngyösi önkormányzat és a hívek támogatásával teljes körűen felújíttatták a templom homlokzatát és tetőszerkezetét. Az összesen mintegy 26 millió forintból megvalósult beruházáshoz Gyöngyös Város Önkormányzata több mint 10 millió Ft támogatással járult hozzá. A megújult templomot Dr. Ternyák Csaba egri érsek szentelte meg vasárnap.

Kisvonattal érkezik Dr. Ternyák Csaba egri érsek, Hiesz György polgármester, valamint Juhász Ferenc kanonok-plébános Mátrafüredre.
Keresztelő Szent János születésének ünnepén, valamint a mátrafüredi templom fennállásának 250. évfordulóján megszentelték a teljes körűen felújított istenházát.

– Minden megújuló templomnak üzenete van azokhoz az emberekhez, akik között van az a templom, tehát itt a Mátrafürediekhez, a gyöngyösiekhez szól ez az üzenet. Az, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is próbáljuk megújítani az életünket. Egy megújuló templomnak ez a legfontosabb, legalapvetőbb üzenete, amellett, hogy természetesen örülünk annak, hogy szépek, tiszták, rendezettek a falak – fogalmazott híradónknak az érsek.

A mátrafüredi templom homlokzatának és tetőszerkezetének felújításában, amely mintegy 26 millió Ft, a Felsővárosi Római Katolikus Plébánia, és a hívek támogatása mellett a gyöngyösi önkormányzat is jelentős részt vállalt.

– Juhász Ferenc plébános úr az elmúlt évben többször is kéréssel fordult, hiszen egy műemlék épületnek a felújítása az mindig tartogat meglepetéseket és egy ilyen évfordulóra egy ilyen korú épületnél, bárhova nyúltak, mindig újabb-újabb problémát, feladatot láttak, és ezért többször módosult a költségvetés, úgyhogy eljutottunk addig, hogy több mint 10 millió forintot adott a város a felújításra – ismertette Hiesz György polgármester.

A városvezető kiemelte: a remények szerint egy éven belül egy másik szentelésen is részt vehetnek majd, a Nagytemplom toronysisakjának az eredeti formába való helyreállításán.


Tovább az archívumra