Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kistérségi tanácskozás

Kistérségi tanácskozás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mostantól 32 fővel működik a hulladékgazdálkodási társulás, miután 8 település jelezte csatlakozási szándékát. A társulás előnye lehet majd az, hogy központi pályázati forrásokból sok eszközre, átrakóra pályázhatnak, és ez egy szolgáltatási színvonal emelkedést jelent. Egyebek mellett erről tanácskoztak a kistérségi ülésen, de döntöttek arról is, hogy az idősgondozásban csökkennek a térítési díjak.

3 társulás kistérségi ülését tartották meg ma, első körben a gyöngyösi kistérség többcélú társulás tárgyalt egy napirendi pontot a méltányossági kérelmek elbírálásával kapcsolatban.

– Szociális területen, idősgondozásban vannak térítési díjak megállapítva, és ha az idős, a gondozott kifogásolja és méltánylást érdemlő bizonyítékot tud felhozni, hogy neki ezt a díjat nehéz kifizetni, akkor a társulás méltányolja és csökkenti ezt a díjat. Most ezt változatlanul elfogadtuk és nagyon sok személynek így csökken a szolgáltatás díja – magyarázta Hiesz György, a társulás elnöke, Gyöngyös polgármestere.

Mindemellett az orvosi mikrotérségi társulás is ülésezett, ahol a 2017. évi költségvetési módosítást fogadták el.
A harmadik pedig a hulladékgazdálkodási társulás volt, mely egy hónappal ezelőtt alakult meg Kisnánán, de mivel az alapdokumentumot nem fogadta el a Kincstár, ki kellett egészíteni, továbbá több település is kifejezte csatlakozási szándékát.

– Nyolc település, elsősorban Nógrád megyeiek, illetve Eger környéki települések. Ezeknek a felvételét most a társulás jóváhagyta, tehát 32 településsel indul ez a hulladékgazdálkodási társulás. Reméljük, hogy a sok káosz meg huzavona után elkezd működni ez a társulás. Az az előnye mindenesetre meglehet, hogy majd központi pályázati forrásokból sok eszközre, átrakóra pályázhat a társulás, csak mi pályázhatunk, és ez mindenkinél hozhat egy szolgáltatási színvonal emelkedést – sorolta tovább Hiesz György.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy 100 ezer Ft értékben üzletrészt vásárolnak az Észak-KOM Kft-be, a szolgáltatás pályázatása, közbeszerzése miatt. Ez a kft. lesz az egyetlen szolgáltató, akinek van engedélye hulladékszállításra. Az ígéretek szerint, mindenhol ugyanaz a cég fogja végezni a hulladékszállítást, mint eddig – tette hozzá Hiesz György.


Tovább az archívumra