Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Uszodát, sportcsarnokot és hatszáz fős kollégiumot építene a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskola területén egy frissen alakult Kft

Uszodát, sportcsarnokot és hatszáz fős kollégiumot építene a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskola területén egy frissen alakult Kft

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ötmilliárd forintos beruházásból nem csak az iskola, de Gyöngyös és a mátrai turizmus is profitálhat.

Az iskola igazgatója annak a mintegy három hektáros területnek a helyét mutatja, ahol egy három épületből álló kollégiumi blokkot, egy ötven méteres fedett uszodát és egy 3000 fő befogadására alkalmas sportcsarnokot építene egy erre a célra létrejött Kft. Ezek a beruházás koncepciós tervei, amelyeket még 2005-ben készíttetett az intézmény, azóta többen is érdeklődtek a megvalósítás és az üzemeltetés iránt.

A beruházás összköltsége 4-5 milliárd forint, ennek nagy részét hazai és európai uniós pályázatok segítségével szeretné előteremteni a gazdasági társaság. Vasas Joachim szerint a komplexummal nem csak az iskola járna jól, amely öt-hatszáz diákját helyezné el a kollégiumban, hanem Gyöngyös és a mátrai turizmus is profitálhatna az intézményekből.

A beruházás előkészítése megkezdődött, a források előteremtését követően kezdődhet a kiviteli tervek készítése. Az elképzelések szerint a közel hatvan embert foglalkoztató beruházás első épülete egy éven belül szerkezet kész lehet.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-08-17 )

Tovább az archívumra