Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Soron kívül

Soron kívül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 400 egészségügyi dolgozó, háziorvosok, kórházi dolgozók, fogorvosok válthatják ki soron kívül új e-személyi igazolványukat. Erre az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, vagyis az EESZT bevezetése miatt van szükség. Segítségével leegyszerűsödik az ellátás folyamán keletkezett adatok és dokumentumok elérhetősége.

Keddenként az eddigi adminisztrációs munkák mellett a következő hetekben több mint 400 egészségügyi dolgozó kap új típusú e-személyi igazolványt soron kívül a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Eszperantó úti Kormányablakban. Erre azért van szükség, mert november 1-jéig az állami kórházaknak és az itt dolgozó orvosoknak kötelező lesz csatlakozniuk az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez. Az egészségügyi dolgozók örülnek a Kormányhivatal által felkínált lehetőségnek.

Az EESZT összekapcsolja majd egymással a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, a gyógyszertárakat, a mentőszolgálatot és a lakosságot. A rendszer mindezek mellett lehetővé teszi az e-recept használatát is. Az egészségügyi dolgozóknak azonban sok újítást kell megtanulniuk a jövőben.

– Minden bizonnyal tanulnunk nagyon sokat kell hozzá, ugye a megfelelő gépháttérnek is meg kell lennie. Gondolok itt a TAJ kártyára. Sok beteg úgy jön már oda, hogy TAJ kártyája nincs, vagy rongálódott és nem váltják ki, mert pénzbe kerül. Nagyon könnyen azt mondják, hogy a személyi igazolványon rajta van, de nincs leolvasó rendszer. Tehát a háttér még nincs meg. Reméljük ez minél hamarabb megoldódik és mindenki munkája könnyebb lesz – mondta híradónknak Ménesiné Veres Zsuzsanna, a Bugát Pál Kórház adminisztrátora.

Az EESZT-hez 2017 szeptemberétől a magánorvosok is csatlakozhatnak, de nekik csak 2018. november 1-jétől teszik kötelezővé.


Tovább az archívumra