Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Romákból és magyarokból álló járőrszolgálatot szeretnének kialakítani Gyöngyösön, a város különböző területeinek fokozottabb védelme és ellenőrzése érdekében

Romákból és magyarokból álló járőrszolgálatot szeretnének kialakítani Gyöngyösön, a város különböző területeinek fokozottabb védelme és ellenőrzése érdekében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Duranda és a harmadosztály városrészek lakói félnek a támadásoktól, így részt vennének ebben a feladatban.

24 órában, párosával és gyalogosan járőröznének az Északnyugati városrészen. A roma polgárőrszolgálat kialakításának célja: a terület fokozottabb védelme és ellenőrzése és a közbiztonság javítása. Az előzetes szűrések alapján kiválasztott személyek telefont is kapnának a munkájuk elvégzésére.
A büntetlen előélet alapfeltétele a kiválasztásnak. Nemcsak romák, közhasznú munkások is részt vehetnek majd ebben a munkában. Céljuk még: hogy visszaszorítsák az önállóan szervezett járőrszolgálatokat, amiket azért hoztak létre, mert félnek a támadásoktól, amik városunkban eddig még nem voltak jelen.
A tervek szerint szeptember elején lesz az első lakossági fórum, ahol tájékoztatást kaphatnak a lakosok a polgárőrré válás feltételeiről. És remélik az ősszel már eltudják indítani az első járőrszolgálatot.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-08-21 )

Tovább az archívumra