Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felépült a borfalu

Felépült a borfalu

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felépült a borfalu a hétvégi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválra. A faházakat, amikben a Mátrai borvidék borászai péntektől várják a vendégeket, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságnál dolgozó közfoglalkoztatottak építették fel. Ezzel jelentős költségeket takarítottak meg a városnak.

Egész héten dolgoztak a munkások a Fő téri borfalu felépítésén. A nyári munkák lezárása után ez az első komolyabb őszi feladat Gyöngyösön, ami a közfoglalkoztatottakra várt.

– Általában egy faház bérlése, leszállítása, felépítése és bontása, elszállítása 40 ezer forint költséget jelentett eddig az önkormányzatnak. Ezt 16-al be kell szorozni és megkapjuk rögtön a 600 ezer körül – számolt be Boros Vince városgazda.

Jelentős megtakarítást jelent, hogy a borfalut 100%-ban a közfoglalkoztatottak építették fel. A fent említett költségek jelentősen emelkednének, ha az önkormányzatnak piaci alapon bízna meg egy céget a munkával. A város az elmúlt két évben jelentős összeget tudott ilyen módon megspórolni.

– Én második évet zártam le, mint városgazda, csináltunk egy összesítést, illetve nekem minden lezáráskor egy képviselő testületi beszámolót kell készítenem, most a második év után járunk körülbelül 100 millió forint megtakarításnál, amit a közfoglalkoztatottak végeztek a város számára – közölte a városgazda.

Ezek a munkások végezték idén a nyári óvodai és bölcsődei intézmény felújításokat, valamint a patakparton futó korlátok cseréjét is. Míg a közfoglalkoztatottak egész évben ehhez hasonló munkákat végeznek, addig a közérdekű foglalkoztatottak a takarításért felelnek.


Tovább az archívumra