Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Könyves vasárnap

Könyves vasárnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Könyves vasárnappal zárult a könyvtárak hete a gyöngyösi Vachot Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvény izgalmas programokkal és ingyenes beiratkozással várta az érdeklődőket, de a legfontosabb cél az volt, hogy felhívják a figyelmet az intézmény szolgáltatásaira és kultúraközvetítő szerepére- tudtuk meg Farkas István igazgatótól.

Az egy héten át tartó programsorozat zárásaként Könyves vasárnapot tartottak a városi könyvtárban. Az elmúlt hét nap során többek között gyermekeknek szóló programokkal, könyvbemutatókkal, vagy éppen grafológiával kívánták felhívni a szervezők a figyelmet a könyvtár folyamatosan megújuló szerepére.

– Minden évben egyre gazdagabb programmal állunk elő. A cél, az alapvető cél, az az, hogy felhívjuk a figyelmet a szolgáltatásainkra, felhívjuk a figyelmet a könyvtárra, mint egy olyan kulturális intézményre, ami szintén itt Gyöngyösön egy jelentős helyet foglal el a társadalom kulturális életében – fogalmazott az igazgató.

A könyvtárak hete zárónapján közel kétszáz új beiratkozó érkezett az intézménybe, ami azt jelzi, még ma is nagyon sokan fontosnak tartják az olvasást, sok szülő pedig a televízió helyett inkább könyvtárba jár a gyerekeivel, vagy mesél nekik.

– Nagyon jó hatással van rájuk, a fantáziájukat nagyon jól fejleszti, és nem blokkolja az agyat, mint a tévénézés például, úgyhogy szerintem nagyon jó, tényleg szeretik és másoknak is szokták mondani, hogy itt vagyunk a könyvtárban, mert az milyen jó program – magyarázta Bíbor Adrienn.

A bátrabb érdeklődők a régi időkre emlékezve retró kvízjátékban is részt vehettek, de az is kiderült, hogy az internet világában is sokan rajonganak még a könyvek iránt.

– Engem a videótól, meg az internettől a könyvek még mindig jobban érdekelnek. Ez nekem még mindig életadottabb, mint amit már előre… Ezen el kell gondolkodnom, amit olvasok, át kell néznem, utána kell az író életének járnom, nekem ez így érdekesebb, mert magamnak kell megkeresnem – Vencze Lászlóné.

A könyvtár igazgatója azt mondja, nekik is alkalmazkodniuk kell a változó világhoz, így arra törekednek, hogy aktív közösségi életet teremtsenek az intézményben, ahol a könyvek mellett más lehetőségeket is biztosítanak a kultúra közvetítéséhez.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság