Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön ismertette az Idősügyi Nemzeti Stratégiát Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára

Gyöngyösön ismertette az Idősügyi Nemzeti Stratégiát Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 25 évre szóló stratégiáról jövő hétfőn szavaz az Országgyűlés. A Fidesz nem ért egyet a célokkal, mégis megszavazza majd a javaslatot.


Korózs Lajos, szociális minisztérium államtitkára a művelődési központban idősügyi fórumon ismertette a parlamenti zárószavazás előtt lévő dokumentum részleteit. A stratégia 25 éves időtartamra határozná meg a feladatokat, ugyanakkor a kormányok 3 évente megfogalmazhatnák saját stratégiai célkitűzéseiket.

Magyarországon jövőre a lakosok 27 százaléka időskorú lesz. A magyar emberek várható életkora négy-öt évvel kevesebb, mint az uniós átlag, és itthon foglalkoztatáspolitikai szempontból már negyvenöt éves kortól idősnek számítunk. Egyebek közt ezek a megállapítások is szerepelnek az Idősügyi Stratégia programjában, amely külön foglalkozik az egészségügyi ellátással, valamint a nyugdíjak kérdésével. Ez utóbbiról Korózs Lajos elmondta: a nyugdíjkorhatár emelése 2012-ben kezdődik, a korhatár évente fél évvel emelkedik majd.

Az idősügyi stratégiáról szóló parlamenti zárószavazásra jövő hétfőn kerül sor. Korózs Lajos abban bízik, a parlamenti pártok mindegyike támogatja a javaslatot. Fideszes politikusok közölték: a stratégia céljai szerintük nem megfelelőek, ennek ellenére megszavazzák majd a határozati javaslatot.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-09-23 )

Tovább az archívumra