Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Összefogás

Összefogás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 4 millió forint értékben kapott sífelszerelésekből álló adományt a mátraszentlászlói Sarudi Síház. Az épület áprilisban égett le. A tűzben 70 gyerekfelszerelés veszett oda. A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter tagok összefogásának köszönhetően az újrainduláshoz szükséges felszerelésekre alig kell költeniük az üzemeltetőknek.

Érkeznek az adományok Kékestetőn az áprilisban leégett Sarudi Síház megsegítésére. A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter felhívására megmozdult a szakma. A klaszter tagjai sílécekkel, bakancsokkal és sisakokkal felszerelkezve érkeztek a novemberi ülésre.

– Az együttes közös elhatározásnak köszönhető, hogy tudunk segíteni, én azt gondolom, hogy a legjobb helyre kerülnek az ajándékok, hiszen a legfontosabb a gyermek, a családok, az iskolák, ahol megszeretik a gyerekek a havat, a természetet, a síelést, a közösséget – fogalmazott Fehér Gyula, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke.

A kezdeményezés egyik ötletgazdája Klausmann Viktor volt, akit személyes szálak is fűznek a leégett épülethez.

– Mátraszentlászló azért kedves nekem, mert gyerekkoromban ott kezdtem el sízni, a hatvani Kinizsi Vasutas FC sípályája volt, jelen voltam még az építésénél is. 1980-ig ott voltak a kis versenyeink, ott csináltunk mindent, tehát picit a sajátomnak is érzem – említette.

A Sarudi Síház üzemeltetői már az idei szezonban várják a síelőket, ám egyelőre csak kisebb létszámú csoportokat fognak tudni fogadni. A klaszter adománygyűjtő akciójának hála azonban felszerelésekre szinte nem is kell költeniük.

– Ez a világon a legnagyobb segítség, ezt lett volna a legnehezebb pótolnunk, hiszen brutál mennyiségű felszerelés veszett oda a tűzben. Bakancsok, lécek, pont a legjobb felszerelések. A régiek, tehát amikkel még én tanultam síelni 20-30 évvel ezelőtt, azok maradtak meg – sorolta Heinrich Nóra, a Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesület tagja.

A klasztertagok szívesen álltak a kezdeményezés mellé.

– Klausmann Viktor tagtársam elmondta, hogy hogy járt a Sarudi Síiskola és megkért mindenkit arra, hogy amennyiben otthon talál már nem használt, de még használható sífelszereléseket, akkor lehetőség szerint a következő ülésre hozza el és ez most meg is történt – idézte fel Jakab Géza, a Libegőpark Kft. ügyvezetője.

Volt, aki néhány pár sílécet és síbakancsot, de volt olyan is, aki 60 bukósisakot ajánlott fel. A klasztertagok mintegy 3,5-4 millió forint értékű felszerelést adományoztak az újrakezdéshez.


Tovább az archívumra