Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön július 1-től egy helyi rendelet szerint tilos a guberálás

Gyöngyösön július 1-től egy helyi rendelet szerint tilos a guberálás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A három hónap alatt 11 feljelentés tettek a közterület felügyelők. A legmagasabb büntetés, amit ezért kiszabhatnak 30 ezer forint, aki azonban nem fizet közmunkára is ítélhetik.

Július óta 11 guberálót jelentettek fel Gyöngyösön a közterület felügyelők. Ha rajtakapják őket, de tudják azt az akár harmincezer forintos szabálysértési bírságot kifizetni, ami ezért jár. közmunkára is ítélhetik őket. A rendelet azért született meg, mert a guberálók szétszedték a szemeteszsákokat, szétdobálták a szemetet.
A társasházak előtti szemetes konténereket kerítéssel védik, azonban a szemétszállítás napján egész nap nyitva kell hagyni a kerítést és a helyi guberálók már jól tudják, mikor merre járnak a kukásautók, így ők is akkor mennek – mondja Török János városrendészeti vezető.
Hét közterület felügyelő járja a várost, szintén azon az útvonalon, ahol a guberálók járnak. Ha ők nem tudnak büntetni, rendőröket is hívhatnak.
Természetesen nem tudnak mindig mindenkit rajtakapni, de vannak állandó guberálók, őket a felügyelők is jól ismerik. A pénzbírság azonban nem tarja vissza azokat, akik a kukákból élnek.
Hliva Éva

Az Aktuális napi hírei (2009-09-30 )

Tovább az archívumra