Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mecénás díj

Mecénás díj

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A stabilizálódás éve volt az idei – mondta Bujdosó Zoltán az Eszterházy Károly Egyetem rektor-helyettese évértékelő beszédében, a gyöngyösi Károly Róbert Campuson megrendezett évzáró ünnepségen. Az eseményen átadták az egyetem által alapított Mecénás díjat is, melyet az idén Gyöngyös város Önkormányzatának ítéltek oda.

A gyöngyösi Károly Róbert Campus külföldi diákjai karácsonyi műsorral lepték meg az intézmény dolgozóit az évzáró ünnepségen. Az angol dalok között magyar verseket is szavaltak a szír, orosz és jordániai diákok.

Az idei év a stabilizálódás éve volt – mondta évértékelőjében dr. Bujdosó Zoltán a campus főigazgatója. Megszűntek a bizonytalanságok, az oktatóknak stabil munkahelye van, a külföldi hallgatók pedig üde színfoltot hoztak az intézmény és a város életébe is. A jövő évi tervekről is beszélt a főigazgató. Egyik fontos változás egy új szak indítása.
Terveik szerint a gyógy- és fűszernövény szakot már jövő szeptemberben indítják. Fontos feladat még a magyar hallgatói létszám legalább 15-20 százalékos növelése – tette hozzá Bujdosó Zoltán.

Liptai Kálmán az egyetem rektora köszöntőjében azt mondta, nehéz és embert próbáló évet zárnak.

Az ünnepségen a Mecénás díjat is átadták, melyet az idén Gyöngyös város Önkormányzatának ítéltek oda, mivel a gyöngyösi felsőoktatás 55 éves fennállása óta folyamatosan támogatja az intézmény fejlődését. A város számára fontos a helyi felsőoktatás – mondta a díj átvételét követően Hiesz György polgármester.

Az intézmény szerves része a város életének, ezért fontos az együttműködés. A jövőben a tervezett pollenmérésben is szeretnék támogatni a campust, és a sportberuházások kapcsán is szívesen nyújtanak segítő kezet – tette hozzá Hiesz György.

Az Eszterházy Egyetem által alapított díjat azok kaphatják, akik hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.


Tovább az archívumra