Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folyamatosan dolgoznak

Folyamatosan dolgoznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vasárnap óta járják az utakat a Városgondozási Zrt. csúszásmentesítő gépei. A hómennyiség ugyan még nem nagy, de fontos, hogy a városban autózók és gyalogosok könnyebben tudjanak haladni, ezért is végzik a síkosságmentesítést folyamatosan 3 nagy géppel és egy járdatakarító kisgéppel. A hét további napjaira főként havas esőt és záport jósolnak, de hétvégétől újfent számítani kell hóesésre.

Folyamatosan sószórózzák a város útjait a Városgondozás járművei Gyöngyösön és Mátrafüreden is környezetbarát sókeverékkel. A mai nap folyamán több mint 20 ember takarította az utakat és járdákat egyaránt 3 nagy géppel és egy járdatakarító kisgéppel – tudtuk meg Tóth Szabolcs, ágazatvezetőtől.

– A síkosságmentesítés elrendelését a városgazda saját hatáskörben rendeli el. Mindig megmondja, hogy mely területeket, mely utakat, mely járdákat kell mindenképpen megcsinálni. Nyilván van egy sorrendiség. Kezdünk a veszélyesebb útkereszteződésekkel, a dombról lejövő lejtőkkel, körforgalmakkal, és utána nyilván az összes többi. Annyit még tudni kell, hogy Füreden is mi vagyunk, tehát a füredi útszakaszok is, bizonyos járdaszakaszok is az önkormányzat illetősége alá tartoznak – sorolta.

Fontos tudni, hogy akár családi, akár társasházról legyen is szó – a tulajdonos felelős azért, hogy a ház előtti járda csúszásmentes legyen. Ezt a közterület felügyelők is ellenőrizhetik.

– Felhívnám a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy a lakóterület előtti járdaszakaszok, a boltosok figyelmét, hogy a bolt előtti járdaszakaszok, a közlekedők figyelmét arra, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, mert nyilván tesszük a dolgunkat, de közös a felelősség – húzta alá.

A gondatlan tulajdonos 3-tól 20 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot, vagy szabálysértési feljelentés esetén akár 50 ezer forintot is fizethet. A hét további napjaira főként havas esőt, és záport jósolnak, de hétvégétől újfent számítani kell hóesésre.


Tovább az archívumra