Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ülésezett a diáktanács

Ülésezett a diáktanács

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyös Városi Diáktanács az idei évre is színes programokkal készül az általános és középiskolás tanulók részére. A hagyományokhoz híven idén is nevezhetnek csapatok a 24 órás vetélkedőre. Erről is döntöttek a fiatalok legutóbbi közgyűlésen.

A tavalyi évet is sikeresen zárta a Gyöngyös Városi Diáktanács. A szervezet élén 2017-ben elnökváltás is történt Spisák Bence helyett Klenovics Patrik tölti be a posztot. Az elmúlt év programjai között szerepelt az általános és középiskolások számára rendezett bowling verseny, melyet hagyományőrző céllal az idei évben is megszerveznek. Emellett minden évben önkéntességre buzdítják a fiatalokat.

– A tavalyi önkéntes napi programunk az ördögkúti forrásnál volt egy annak a forrásnak a takarítása majd közösen főztünk egy ebédet és azt ott együtt elfogyasztottuk. Az idei önkéntes napi programunkra pedig még nincsen konkrét terv, de valamilyen állatokkal kapcsolatos napot szeretnénk csinálni – közölte Pántya Réka alelnök.

Az idei évben is megrendezik a 24 órás vetélkedőt, mely során a csapatok összemérhetik tudásukat és ügyességüket.

– Ezt egy Győri szervezőcsapat csinálja az ország többi területén ezt a 24 órás vetélkedőt. Különféle feladatok várhatók 40-50 fős csapatokban várjuk a jelentkezést és vannak olyan feladatok amiket azonnal kell végrehajtaniuk a versenyzőknek de van amihez több órát kapnak különféle kreatív feladatok mellett ugyanúgy az ügyességi vetélkedők is megtalálhatóak – tette hozzá az alelnök.

Idén is várják a csapatok és önkéntesek jelentkezését, a vetélkedőt április 7-én és 8-án rendezik meg.


Tovább az archívumra