Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hangverseny az óvodában

Hangverseny az óvodában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is megrendezték a Dobó- Kocka Egészséges Óvodásokért Alapítvány téli hangversenyét a Dobó Úti Tagóvodában. A program célja, hogy a gyerekek fiatal korban megismerkedjenek a különböző hangszerekkel és ezzel megalapozzák a következő évek során a zenei ízlésüket.

Ez évben is téli hangversennyel kedveskedtek az óvodásoknak, mely során megismerkedtek a fúvós és vonós hangszerekkel. Az immáron 21. alkalommal megrendezett hangverseny a Pátzay János Katolikus Zeneiskola és a Dobó Úti Tagóvoda közreműködésével valósulhatott meg.

– A programmal a célunk, mindenképpen a zene megszerettetése a gyerekekkel. Célunk, hogy megismerjék a hangszereket élet közeli helyzetben, meglássák, megfogják, meghallják a hangját nekik, hiszen nagyon fontos, hogy a zenei ízlésüket ilyen kiskorban óvodás korban elkezdjük. Ezzel megtudjuk alapozni a következő évek során a zenei ízlésüket – sorolta Bozsik-Papp Tünte tagóvoda-vezető.

Fontosnak tartják a zenei nevelést az óvoda pedagógusai ezért minden nap megjelenik a zenei oktatás valamilyen formában, legyen az tánc, ének vagy dalos népi játék. A legfőbb cél, hogy a gyerekek élvezzék ezeket a foglalkozásokat és megismerkedjenek minél több hangszerrel és zenei stílussal. Ezért nemrégiben meglátogatták a zeneiskolát is, hogy ezzel is közelebb hozzák a gyerekekhez a zenét.

Az énekléstől és a hangszeres játékoktól a gyerekek érzelmi intelligenciája magasabb lesz. Ezen felül javítja a kreativitásukat és logikai képességeiket – mondta Fodor Bálint, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola taára.

– Zeneiskolánkban elég szép számmal szoktak mostanában jelentkezni a gyerekek. Úgy gondolom, hogy ez részben azért is lehet így, mert, hogy ma már vannak olyan műsorok, mint például a Virtuózok a tv-ben és esetleg olyan emberekhez is eljut ez az egész a komolyzene akik eddig annyira nem érintkeztek vele – vélekedett.

Az esemény interaktívan működött. A gyerekek együtt énekeltek és kitalálták az éppen megszólaló hangszereket. A program a pedagógusok zenés fellépésével zárult.


Tovább az archívumra