Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre több a beteg

Egyre több a beteg

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Január közepétől fokozatosan nő a hiányzók száma az iskolákban és az óvodákban. Megyénkben is elérte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma. Az intézményekben fokozottan fertőtlenítenek, a gyerekek csak orvosi igazolással mehetnek ismét közösségbe.

A szakemberek szerint még nem késő beadatni a védőoltást, mert a járvány még hetekig eltarthat. A köznevelési intézményekben dolgozók is ingyenesen kaphatják meg a védőoltást.
Fertőtlenítenek a Platán úti óvodában. Ilyenkor, az influenzás időszakban, gyakrabban kell lemosni a kilincseket, asztallapokat, ajtókat, WC lehúzókat, és jóval gyakrabban kell szellőztetni, kezet mosni is gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

Január közepe óta fokozatosan nő a megbetegedések száma a város iskoláiban és óvodáiban – tudtuk meg az intézményvezetőktől. Köhögés, láz, végtagfájdalom, ezek a leggyakoribb tünetek.
Megyénkben is elérte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma.
Az idei járvány leginkább a gyerekeket érinti.
.
A betegség terjedésének megfékezése érdekében, akik rosszul érzik magukat, azok ne menjenek dolgozni, a gyerekeket ne vigyék óvodába, iskolába, és csak tünetmentesen menjenek ismét közösségbe.

Az ÁNTSZ szakembere szerint, még mindig nem késő igénybe venni, a védettség 10-14 alatt alakul ki, de a járvány még hetekig eltarthat. Ha lappangási időben történik az oltás, akkor már nem véd- figyelmeztet Pozsgai Szabolcs. A köznevelési intézmények dolgozói is ingyenesen vehetik igénybe az ingyenes védőoltást, melyet a körzeti orvostól kell kérni.


Tovább az archívumra