Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Népi hagyományokkal, helyi ételekkel és a borkészítéssel is megismerkedhettek hétvégén a Gyöngyöstarjánba ellátogatók

Népi hagyományokkal, helyi ételekkel és a borkészítéssel is megismerkedhettek hétvégén a Gyöngyöstarjánba ellátogatók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egy éve működő Falumúzeum a Múzeumok Õszi Fesztiválja keretein belül várta az érdeklődőket.

Hagyományos recept alapján, jó hangulatban készül a csigatészta a gyöngyöstarjáni Falumúzeum udvarán. A Múzeumok Õszi Fesztiválja elnevezésű program keretein belül a népi hagyományokat kedvelők megismerkedhettek a mézeskalács díszítés rejtelmeivel, megnézhették, hogy mi mindent lehet készíteni csuhéból és megkóstolhatták a pászkát, vagyis a kovásztalan kenyeret is.

A fesztiválhoz csatlakozó Nagy rajzolás elnevezésű program keretein belül az ügyes kezű gyerekek is szabadon kibontakoztathatták kreativitásukat. A kicsik a már jól ismert technikák mellett kipróbálhatták azt is, hogy milyen festékszóróval alkotni. Az országos rendezvényen a Mátra aljai települések egyébként 1014 m2 telerajzolását vállalták el az idei évben.

Bár Gyöngyöstarján csak idén csatlakozott a programhoz, szép számmal érkeztek érdeklődők a faluból és a környező településekről is. A nagy érdeklődésnek köszönhetően a tervek szerint a falu jövőre, még színesebb programokkal várja a látogatókat.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2009-10-16 )

Tovább az archívumra