Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Akár több száz mátrafüredi lakos életét is megkeserítheti, hogy intézménytől, cégtől függően eltérő lakcímmel szerepelnek egy-egy adatbázisban

Akár több száz mátrafüredi lakos életét is megkeserítheti, hogy intézménytől, cégtől függően eltérő lakcímmel szerepelnek egy-egy adatbázisban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Legutóbb a gázártámogatás visszafizetésére szólított fel többeket az államkincstár, mert más-más cím szerepel a nyilvántartásokban.

Krigovszki Sándort, a füredi részönkormányzat elnökét több helyi lakos megkereste a minap azzal, hogy az államkincstár vissza akarja velük fizettetni két év alatt igénybevett gázártámogatásukat. Merthogy a lakcímnyilvántartás és államkincstár adatai nem egyeztek abban, hogy aki irányítószám és cím szerint mátrafüredi, az gyöngyösi-e.

Persze Füred mindig Gyöngyös része volt, és a sikertelen leválást követően az is maradt, ám a kettős nyilvántartás sok problémát okoz. Eperjesi Richárdné elmondása szerint az egyik banknál gyöngyösi, a másiknál füredi. Az áramszolgáltatónál és a lakcímnyilvántartónál is gyöngyösi, az államkincstárnál ellenben ugyancsak füredi. Õ is kapott levelet, hogy fizesse vissza a gázártámogatást.

A város jegyzője levelet írt az államkincstár regionális vezetőjének, akivel sikerült megegyezni a probléma kapcsán –tudtuk meg az okmányiroda vezetőjétől, akinél 30-35 ember jelezte a visszásságokat. Egy egyszerű igazolás segít rendezni a bajokat.

Vagyis a címnyilvántartásban a hivatalos papírokon ezután elméletileg minden rendben lesz – már csak a szolgáltatókat kell meggyőzni arról, hogy Mátrafüred tényleg Gyöngyös szerves része.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-10-20 )

Tovább az archívumra